Verwarming met houtfornuis

Beste ,


De bedoeling is maandelijks een update te doen over mijn plannetjes

Nr1: Voor het verwarmen van het groene wonen ga ik waarschijnlijk gebruik maken van een houtfornuis.

lohbergerAfhankelijk van het budget is het plan om minimaal een houtfornuis te kopen maar de optie een pellet voorziening zou super zijn, hiermee kan mits er geen houtblokken gestookt worden de woning met pellets op temperatuur te verwarmen, thermostatisch geregeld!

Zoals reeds gezegt afhankelijk van het budget want wat is er nog meer mogelijk:

  • warm water voorziening
  • cv-installatie aansluiting
  • RVS of glazen kookplaat

Op mijn zoektocht heb ik enkele mooie systemen ontdekt en de prijzen variëren nogal sterk dus hiervoor zal ik allereerst enkele adressen gaan bezoeken om tot de juiste keuze te komen.

De Nordica extraflame begint zo bij € 1000 tot € 4000

Nu is het wel interessant om even over de grens te gaan kijken, in Nederland zie ik de laagste prijs garantie van € 1799 maar in Duitsland koop ik hem voor € 1163 zonder verzending, dezelfde Nordica Sovrana

Een Lohberger begint bij € 3500 tot € 14000

Verder een mooi houtfornuis de Helena voor € 2165 bij anselmocola.nl

Maar ja eerst even de huidige woning verkopen, iemand interesse?!




Nordica extraflame

Italiaanse kwaliteit eventueel voorzien van aansluiting warm water, ook mogelijkheid van complete cv-installatie. De Nordica extraflame heeft een goed design maar ja wat is Italiaanse kwaliteit, dit moet ik nog gaan bekijken, mijn ervaring met Italiaanse kwali is niet zo geweldig maar wel goed voor een jaar of 10.
Lees meer »


Lohberger

de Mercedes onder de houtfornuizen, die zou een fornuis moeten zijn voor het leven, ook het scala van opties is zeer groot tot een glazen kookplaat toe. Lohberger levert van "rustiek" tot ultra modern en zelfs een professionele versie welke een aanzienlijk breder fornuis heeft. Dit komt ook voor een aanzienlijk hogere prijs!
Lees meer »


Helena

Ook italiaans design, van rustiek tot een moderne rvs versie, volgens de website is aansluiting van warmwater voorziening mogelijk. Anselmocola, ja zo onduidelijk is het merk of cola ik weet het niet is ook van Italiaanse "kwaliteit" en is ook leverbaar in een speciale tussen kunst en kitsch versie.
Lees meer »


© 't GROENE wonen 2010 - 2015 | mailtje | Nu nog Marialaan 15 te Milheeze | Tel. 0492.340240 | Uitschrijven | Bekijk de webversie